הקשר שבין תנוחות שינה בהריון ולידה שקטה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/08/2019 | 11:52 | מאת: נעמה

במחקר שנערך באוניברסיטת מנצ'סטר לבחינת הקשר בין תנוחת השינה של האם במהלך ההריון ובין הסיכויים שההריון יסתיים בלידה שקטה. המסקנה שאליה הגיעו החוקרים היא א.שלשינה על הגב במהלך הטרימסטר השלישי של ההריון יש תרומה להגדלת הסיכון ללידה שקטה ב. ששינה על הצד במהלך השליש האחרון של ההריון מקטינה את הסיכון ללידה שקטה. שאלות 1. האם אתה מכיר את המחקר הזה? אם כן,איך ביצעו את המחקר? האם שאלו את הנשים שילדו לידה שקטה באיזו תנוחה ישנו במהלך ההריון? 2. האם בררו עם הנשים שילדו לידה שקטה שאין סיבה אחרת למות העובר חוץ מתנוחת שינה? 3.. מה דעתך על הנושא- האם תנוחת שינה עלולה לגרום למות עובר? אם כן באילו מצבים? מה המנגנון? 4. האם שינה על צד ימין מסוכנת גם היא? 5. האם מותר לישון על הבטן בטרימסטר השלישי? 6. מה הסימנים לכך שעובר מת כתוצאה מתנוחה שינה לא טובה של האם (ובעצם אספקת דם לא טובה לעובר) האם יש סימנים בשיליה? בנתיחת העובר? 7. אז האם עדיף לישון רק על צד שמאל? תודה

לא מכיר את המחקר. עדיף לישון רק על צד שמאל, אבל אין לי מושג איך עושים את זה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית