protein s גבולי- בעיית קרישה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/08/2019 | 10:52 | מאת: ענת

בת 42. בעברי שלוש הפלות שסביר שנגרמו עקב הגיל. נשלחתי לבדיקת קרישה והתשובה היתה שפרוטאין s גבולי - 50 אחוז. כל שאר הפרמטרים בטווח הנורמה, אם כי נוטים לערכים הנמוכים. ליד התוצאה החריגה היה כתוב שאם הנבדקת בהריון יש לבצע עוד שלושה חודשים את הבדיקה לצורך אימות. כאשר עשיתי את הבדיקה לא הייתי בהריון. כעת אני לאחר החזרה של שלושה עוברים. שאלתי : 1. האם במצב הנ"ל יש לקחת קלקסן ואספרין? 2. האם אפשר לקחת רק אספירין? הייתי שמחה להמנע מקלקסן 3. האם ניתן להפסיק עם אספירין באמצע ההריון (במידה שמתפתח הריון תקין), כי להבנתי עם קלקסן אסור להפסיק. תודה רבה מראש!!

1. בד"כ אין צורך. 2. אפשר. 3. בגילך מומלץ להמשיך ליטול אספירין כמניעה של רעלת היריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית