פוריות ולחצים ומה שבינהם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/08/2019 | 11:47 | מאת: גלי

שלום רב, אתחיל עם קצת נתונים : אני בת29שוקלת95קילוגובה1.63 אני ללא גלולות כבר 4 שנים. כיום יש לי סכרת גבולית לפני כ 8 חודשים ביצעתי פתיחה של 2 החצוצרות בצילום רחם ועד כה לא נקלטתי,בנוסף עברתי 2 הזרעות שגם הם לא צלחו. לפני כחצי שנה החלפתי עבודה, אשר רחוקה לי מהבית, עבודה תחת לחץ ומנהלת קשה מאוד. אני נוסעת כל יום כמעט 3 שעות ומגיעה הביתה בסביבות 7 בערב. יוצא לי להגיע לעבודה באיחור המון בגלל מעקב בזקיקים ובדיקות נוספות. אני מרגישה שהמנהלת וחברי הצוות ״מבואסים״ על כך שאני מחסירה. כל זה גורם לי ללחץ נפשי נוראי שאלתי היא כזאת, עד כמה סטרס יכול להשפיע על קליטה להריון ? והאם כדאי לנסות וקחת חל״ת למספר חודשים לעשות ספורט לרדת במשקל על מנת לתת לגוף ולנפש להירגע מהסטרס ולשפר את מצבי הבריאותי.

מאחר ובישראל כולם בסטרס, קשה להעריך כמה סטרס משפיע. באופן כללי הפריון בארץ גבוה ביחס לארצות רגועות לכאורה, כמו איטליה או יפן. לרדת במשקל לפני הריון תמיד מומלץ, אבל זה לא קל למרבית האנשים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית