עיתוי הבדיקה/ות במקרה שלא תגיע ווסת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/07/2019 | 01:40 | מאת: דנית

שלום לך. מתקרבת לגיל 45(באוקטובר)ב-8 חודשים אחרונים: מחזורים ב5 חודשים מסוף נובמבר עד סוף אפריל שאז התחיל המחזור עם ההפריה שכשלה-אורך בין 20 ל23 ימים למחזור. בסוף מאי המחזור הראשון שאחרי ההפריה-20 ימים וזה שאחריו 16 ימים בלבד מחזור אחרון התחיל 29 ליוני והיום הסתיים יום 23 והתחיל 24. יש נסיון לא טוב מלפני שנתיים שלא האמנתי שמדובר בהריון ולכן לא הלכתי להיבדק וביום 22 לאיחור התחיל דימום ויומיים אחרי זה היה בטא של 4,100 והיתה הפלה טבעית. לכן הפעם אם במקרה ניקלט-מעוניינת לגלות זאת מוקדם ככל האפשר כדי להתחיל בתמיכה. בנסיבות אלה אם לא תגיע הווסת של המחזור הבא-באיזה יום של המחזור הנוכחי שכאמור התחיל ב29 ליוני כדאי ללכת להיבדק?ואיזה עוד בדיקות להוסיף לטופס הבדיקה חוץ מ-HCG?

בהנחה שהביוץ שלך ביום ה- 14 למחזור, הרי שביום ה- 28 כדאי לעשות בדיקת היריון. ניתן גם לעשות בדיקת פרוגסטרון לוודא שהיה ביוץ ושהתמיכה בהיריון מספקת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית