מספר שאלות בנוגע לivf

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/07/2019 | 22:46 | מאת: בר

עשיתי טיפול ראשון בivf שכשל 8 ביציות נשאבו 4 הופרו במיקרו.. הוחזר אחד לאחר יומיים את האחרים המשיכו לגדל במעבדה כשצילצלתי התבשרתי שהם לא שרדו כלומר נשארתי ללא מוקפאים האם ההתנהלות להמשיך לגדל עוברים עד חמישה ימים היא נכונה האם לא היה עדיף לנסות על כמה ולא על כולם ומה זה אומר על איכות הזרע שרק ארבעה הופרו מתוך שמונה ? אשמח לתשובה יש לי בדיקת זרע מהשבחה האם יש טעם לבצע בדיקת זרע ?

ביחס לאחוז ההפריות, כדאי להתיעץ עם הרופא או אנשי המעבדה האם הם סבורים שהבעיה הייתה בזרע או בביציות. מקובל כיום שאין טעם להקפיא עוברים שלא מתפתחים באופן תקין במעבדה. זה חוסך בזבוז זמן מיותר בהחזרה של עוברים שממילא אין סיכוי סביר שיקלטו.

22/07/2019 | 09:22 | מאת: שאלה נוספת

האם יש טעם ללכת לivf שוב כשבפעם הראשונה לא נותרו שום עוברים אולי זו לא הדרך הטובה בשבילנו בעבר נכנסנו בהזרעות הפעם לא הצלחנו להכנס בהזרעות אך לא הצלחנו ליצר 2 ביציות במינון הנמוך יחסית שקיבלתי

כדאי לבחון את השאלה עם הרופא המטפל, שבידיו פרוטוקל הסטימולציה ודוח המעבדה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית