בעקבות שאלה שנשאלה בפורום

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/07/2019 | 11:42 | מאת: תמי

לגבי שינויים גנטיים שקיימים בתינוק שנוצר בivf- ראיתי שענית לשואלת שיש הבדל גדול בין הריון טבעי ללא טבעי. האם כולנו בטיפול הזה לוקחות סיכון גדול שיהיו מומים? אני באופן אישי עשיתי בדיקה מורחבת של 219 מחלות של טבע פלוס יעוץ גנטי בפרטי ובציבורי, אבל אם מדובר בשינויים אפיגנטיים, איך יעוץ כזה עוזר לי?

מדובר בסיכון קטן, שחלקו הגדול נובע מהמאפיינים של המטופלים ולא מהטיפולים עצמם. ברור שעדיף להרות באופן טבעי, כאשר ניתן, מאשר לעשות טיפולים. לכן מומלץ בחום לסיים להרות לפני גיל שלושים ולהיות בריאים לחלוטין תמיד. מי שלא מצליח לעמוד בכך, יכול לצמצם חלק גדול מהסיכון על ידי מעקב היריון מודרני.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית