פרוטוקול קצר להפריה בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/04/2019 | 10:45 | מאת: אלון

שלום לך. אתמול הייתי עם אשתי אצל הרופא. גילה כזכור 44.5 ו-6 המחזורים האחרונים היו קצרים בני 20 עד 23 ימים למחזור. המחזור האחרון היה 23 והסתיים ב6.4 אתמול בערב (יום שלישי)ביום 11 הוא אמר על סמך בדיקת הדם מהבוקר שהביוץ היה יום-יומיים לפני זה(בראשון-שני)והציע שהיא תתחיל ליטול דקפפטיל במסגרת פרוטוקול ארוך כהכנה למחזור המיועד לטיפול והאמור להתחיל בסביבות 27-28 לחודש. בהפריה שהיתה לפני 9-10 חודשים היא עשתה פרוטוקול קצר שהתחיל ביום 2 למחזור וכלל גם דקפפטיל והיה אז הריון כימי. היא אמרה לו אתמול שהיא לא מוכנה לעומס הורמונלי כה כבד בפרוטוקול הארוך הנוכחי שהוא מציע ולכן הוחלט על פרוטוקול דומה לפעם הקודמת שאמור להתחיל עם קבלת הדימום הוויסתי בסוף החודש.ובמרשמים שהוא הוציא היה גם דקפפטיל 0.1 האם כתוצאה מכך שלא יהיה הפעם פרוטוקול ארוך המתחיל עם דקפפטיל בחציו השני של המחזור שלפני המחזור המיועד לטיפול אלא יהיה פרוטוקול המתחיל רק עם קבלת הדימום הוויסתי הבא,ובהתחשב בגיל,במחזורים הקצרים ובביוץ המוקדם הסיכויים להצלחה יורדים או שלא בהכרח?

לא בהכרח.

20/04/2019 | 10:13 | מאת: אלון

ואיזה פרוטוקול בעיניך עדיף בנסיבות המיקרה?ארוך המתחיל עם דיכוי בחציו השני של המחזסור שלפני זה המיועד לטיפול או קצר עם קבלת הוסת(ושיכלול גם דקפפטיל 0.1?)

ההתאמה היא מאד אישית והרופא המטפל ידע לבחור את הטיפול הכי מתאים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית