היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/02/2019 | 12:00 | מאת: סקרנית

שלום רב נשלחתי לביצוע הסטרוסקופיה אבחנתית בגלל שארית שיליה. האם ניתן להוציא את שארית השיליה כבר באבחנתית או אך ורק בניתוחית? במידה ורק בניתוחית, מה הסיבה שלא מוציאים כבר באבחנתית? שכן זה דורש עוד פעולה וחבל על הנזק שזה עשוי לגרום בזמן בין הפעולות. תודה!

ניתן לעתים להוציא את שארית השיליה כבר באבחנתית, בעיקר אם השארית קטנה וניתן לשחרר אותה בקלות מדופן הרחם. הסיבה שלא מוציאים תמיד את השארית כבר באבחנתית היא שלעתים נדרשת פעולה ניתוחית להסרת השארית, פעולה שנעשית בעזרת היסטרוסקופ עבה יותר, שמאפשר הכנסת מכשירים לחלל הרחם. פעולה זו בד"כ מחייבת הרדמה. לא יגרם נזק בזמן בין הפעולות, אך זו בהחלט טרחה נוספת. אפשר לתאם עם הרופא שתגיעי בצום, ובמידה וההיסטרוסקופיה האבחנתית תחייב המשך בפעולה ניתוחית, יעברו להרדמה באופן מידי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית