הידרוסלפינגס דילמה בעניין

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/01/2019 | 18:22 | מאת: רוית

שלום פרופ זיידמן, בהמשך לשאלה קודמת. אפשר לאבחן הידרוסלפינגס (נוזל בחצוצרה חסומה) באולטרסאונד? הרופא חושד שיש לי בעיה כזו ואני מוטרדת, האם הדבר מחייב כריתה של החצוצרה? ואם בכל זאת ניתן להמשיך בטיפולי פוריות במצב הזה ללא כריתה? חוששת מניתוח. תודה..

אפשר לאבחן הידרוסלפינגס (נוזל בחצוצרה חסומה) באולטרסאונד, אבל לא תמיד האבחנה מדויקת. האפשר להימנע מכריתה של החצוצרה ולהסתפק בניתוק שלה. עדיין מחייב ניתוח. ניתן להמשיך בטיפולי פוריות במצב הזה ללא כריתה, אך הדבר עלול להפחית את סיכויי ההצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית