תופעות לוואי של דפפקטיל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/01/2019 | 01:01 | מאת: ענת

אני מקבלת דפפקטיל כחלק מפרוטוקול קצר מתחילתו (בשילוב עם מונופור). 1. מדוע יש צורך בדפפקטיל מתחילת הפרוטוקול ולא לקראת השאיבה? הרי הוא מדכא ביוץ. 2. יש לי תופעות לוואי לא נעימות כתוצאה מהשימוש בדפפקטיל (0.1) על בסיס יומי. בעיקר כאבי שרירים חזקים בישבן ולעיתים בגב התחתון, וכאבי בטן. (הכאבים נעלמים ברגע שמפסיקה). האם אלו חלק מתופעות הלוואי, והאם יש מה לעשות בנידון? תודה וסליחה על השאלה הארוכה.

1. מנגנון הפעולה שלו מבוסס על שחרור FSH מההיפופיזה של האישה. כלומר בתחילת המחזור הוא מגרה את השחלות ורק לאחר מספר ימים מעכב ביוץ. 2. אלו לא תופעות לוואי מוכרות, אבל ישנם תחליפים לדקפפטיל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית