בדיקות דם ואולטרסאונד

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/12/2018 | 10:38 | מאת: הילה

שלום רב, יום 9 מהווסת. מיום 3 לווסת לוקחת פרוגינובה 2 ביום של 2 מ"ג בבליעה. בבדיקות היום- E2-144.5 P-0.24 LH-46 רירית 4.5. האם זה טוב לשלב זה? ואיך אתה ממליץ להמשיך? אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך המקצועית. תודה מראש.

הרירית עדיין דקה. הרופא המטפל יתן לך הנחיות בהתאם.

26/12/2018 | 18:32 | מאת: הילה

שלום, התחלתי היום 3 פרוגינובה(2 מ"ג כל כדור) אחרי שב 2 כדורים ליום הרירית 4.5, אך מאוד חוששת היות ולא מומלץ לי כל כך הורמונים ולא שלמה עם זה. האם אוכל לחזור ל 2 פרוגינובה ואולי להוסיף ויטמין E? האם להערכתך יכול לעזור? יש לציין שלוקחת גם קרטיה יום כן ויום לא בגלל PFO קטן. אם אפשרי , מה המינון של ויטמין E המומלץ?והאם מותר לכל אחת לקחת ויטמין E? תודה.

אין בעיה לקחת ויטמין E, אבל ההוכחות שיש לו השפעה הן די דלות אם בכלל.

27/12/2018 | 09:33 | מאת: הילה

שלום רב, אתמול התחלתי 3 פרוגינובה ויש לי בחילות מזה. כשלקחתי 2 פרוגינובה לא היו בחילות. מה עושים? האם ממשיכים למרות הבחילות? ביקשתי מהרופא לקחת כדור אחד לפחות ווגינלית אבל הוא טוען שאצטרך לעבור לאסטרופם ואני לא רוצה.(אין לו נסיון עם פרוגינובה ווגינלית). וגם הבנתי שאם לוקחים ווגינלית הרמה של אסטרוגן בדם עולה מאוד. מה עושים להמשיך כרגיל 3 בבליעה למרות הבחילות ? שאלה 2- יש לי שד פיברוציסטי אבל בus מאוגוסט השנה יש קישריות שפירות ללא שינוי מבדיקות קודמות. האם מותר להמשיך עם ההורמונים? תודה מראש.

27/12/2018 | 09:41 | מאת: הילה

שכחתי לציין שהרופא הציע לי להמשיך עם 2 פרוגינובה אם אני רוצה ולבצע בדיקות ביום 5 ימים. אתה חושב שזה בזבוז זמן ? כי אם הרירית אחרי שבוע עם 2 פרוגינובה ביום, הגיעה ל 4.5 האם היא תמשיך לעלות עם 2 ביום? אני חוששת שהיא לא תעלה ושזה לא יהיה טפול סרק. מפחדת להמשיך הרבה זמן עם פרוגינובה ללא פרוגסטרון. כמה זמן אפשר? תודה.

1. כדאי תמיד למלא אחר הנחיות הרופא המטפל. 2. ניתן להמשיך בטיפול כל עוד את נמצאת במעקב מסודר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית