שאלה לגבי אסטרוגן ופרוגסטרון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/12/2018 | 12:15 | מאת: מירי

שלום רב, לפני החזרת עוברים מוקפאים בגיל מבוגר קיבלתי שבועיים מדבקות אוורל - בהתחלה מדבקה אחת כל יומיים ואחר כך 2 מדבקות כל יומיים, סה"כ שבועיים. הופסק הטיפול בגלל אאורה. האם זה חובה לקחת אוטרגוסטן כדי להגן על הרירית ואם לא לקחתי ועברה שנה וחצי מאז והיו לי מחזורים האם אצטרך להיות במעקב לבדיקת הרירית?

צריך לעשות מעקב של רירית הרחם או לוודא שיש דימום וסתי לאחר נטילת פרוגסטין.

23/12/2018 | 15:09 | מאת: מירי

אם עברה שנה וחצי ולא לקחתי פרוגסטרון אחרי אוורל (שכאמור נלקח רק שבועיים) ועכשיו קיבלתי טיפול של שבועיים שוב באוורל והופסק טיפול בגלל רירית שירדה אבל הפעם לקחתי אוטרגוסטן 5 ימים פעמיים ביום. האם עדיין להיות במעקב רירית? כי עכשיו התחלתי גם פרוגינובה אחרי מחזור. איך עושים מעקב רירית?

אם לקחת אוטרוגסטן אז אין הכרח לעשות מעקב רירית, שמבוצע על ידי בדיקת אולטראסאונד לעובי הרירית.

25/12/2018 | 13:33 | מאת: מירי

שלום, רציתי רק לוודא שוב שהבנתי נכון כי אני חוששת- זאת אומרת שגם אם לקחתי אולטרגוסטן שנה וחצי מהטיפול לא צריך מעקב רירית? ההסבר שנתתי היה מבולגן. להלן פירטתי ברור יותר: אוורל נלקח שבועיים. אחר כך הופסק טיפול בגלל אאורה ולא נלקח אולטרגוסטן. עברה שנה וחצי ללא טיפולים. שוב נלקח אוורל שבועיים. אחריו אולטרגוסטן 5 ימים. אחרי 8 ימים ווסת. ביום השלישי לווסת רירית 3. עכשיו פרוגינובה . האם זה בסדר ואין צורך במעקבי רירית ? תודה רבה.

אם את נוטלת פרוגינובה אז את צריכה להיות במעקב.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית