החזרת עובר אחד בלבד בטיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/12/2018 | 10:54 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי גיל 44 עשתה טיפול הפריה ראשון לפני כמעט חצי שנה-היה הריון לא תקין בטא מקסימלית שתועדה-90. 6 נשאבו,4הופרו(1 לא שרד 72 שעות)ו-3 הוחזרו:2 עוברים בינוניים ואחד טוב. כעת שוקלים לבצע טיפול שני בהנחה שיותר מביצית אחת תופרה-האם אפשר"להתעקש"מול הרופא המטפל שאנו מעוניינים להחזיר רק עובר אחד,את הטוב ביותר(כדי להימנע מהריון רב עוברי)והוא"חייב"להסכים או שזה לא ככה? ושאלה נוספת-האם תהיה אפשרות להחזיר אחד ואם יהיו עוד ביציות מופרות אז להקפיא אותן תודה מראש.

לא צריכה להיות בעיה להתעקש על החזרת עובר אחד, אבל בהתחשב בכך שהסיכוי להיריון מרובה עוברים במקרה שלכם הוא הרבה פחות מאחוז אחד, זה נראה כחשש לא ממש רציונלי וכדרך טובה להפחית משמעותית את הסיכוי להשגת היריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית