החזרת מוקפאים שלא מצליחה בניגוד לעוברים טריים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/11/2018 | 16:48 | מאת: איילת

שלום פרופ׳ זיידמן, בת 43. כבר פעם שניה שאני לא מצליחה עם עוברים מוקפאים. (עוברים טריים נקלטים, כבר פעמיים). האם יש מה לעשות כדי לשפר סיכויים? ההחזרה על בסיס טבעי, רק עם אוביטרל. מאחר שרירית הרחם שלי במצב טוב, אני מקבלת רק אנדומטרין לתמיכה, וכאמור ההריון לא נקלט.

הקליטה תלויה בעיקר באיכות הגנטית של העוברים, אבל ניתן לנסות להגביר את התמיכה למשל עם זריקות של פרוגסטרון.

14/11/2018 | 20:09 | מאת: איילת

נשאר לי עובר מוקפא אחד. גם אם יהיה הריון, ומשהו לא יעבוד, וזה יכול לקחת חודשיים שלושה, אני כבר אהיה מבוגרת מידי לשאיבה נוספת. האם להעדיף עכשיו סבב נוסף של שאיבה (במידה שהקופה מאשרת), או ללכת על העובר המוקפא. מדובר אמנם על עובר AA, אבל של בחורה בגילי... המון המון תודה!!

ברור שההכנה להחזרת עובר מוקפא פשוטה יותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית