הורמונים ביוץ טבעי ועובי רירית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/10/2018 | 07:11 | מאת: לירון

אני לקראת החזרה על בסיס טבעי 1)האם לקיחת מעט גונאל בהכרח משפיעה על עובי הרירית? 2) האם עובי הרירית יורד אחרי הביוץ הטבעי או שזה מקרה ספציפי 3) האם גונאל יכול למנוע את ירידתו אחרי ביוץ ? 4) היה לי הריון כימי עם ביוץ טבעי האם יכול להיות שבגלל עובי רירית של 8.5 שיתכן וירדה אחרי הביוץ העובר לא נקלט ? בדכ הרירית שלי 8.5 ללא הורמונים לפני ביוץ. 5) האם כדאי לבדוק רירית אחרי ביוץ ואז להחליט אם להחזיר או שאין טעם ?

1. לא בהכרח, אבל בד"כ . 2. עובי הרירית יורד אחרי הביוץ. 3. לא, מבנה הרירית משתנה לאחר חשיפה לפרוגסטרון. 4. לא. 5. אין טעם.

30/10/2018 | 13:18 | מאת: לירון

אז עדיף לקחת גונאל כדי שהרירית תהיה כמה שיותר עבה ליתר ביטחון כי גם ככה תרד? יש לציין שגם האסטרדיול שלי יחסית נמוך לפני ואחרי ביוץ האם לפיכך זה גם סימן לקחת גונאל ? או שאין קשר ?

אפשר לשקול זאת בהתאם לנתוני הרירית שלך בעבר.

30/10/2018 | 18:48 | מאת: ליבנת

הרירית שלי תמיד 8.5 האסטרדיול פעם אחת היה נמוך ופעם בסדר. האם לפי זה כדאי ? ושאלה נוספת מאיזה ערך של אסטרדיול כשבוע אחרי ביוץ כדאי לשקול מתן גונאל ?

לא. אם זה נשאר מתחת ל 400.

30/10/2018 | 22:23 | מאת: ליבנת

סליחה התכוונתי מה ערך אסטרדיול רצוי שבוע אחרי מחזור לא ביוץ כדי להחליט אם באותו סייקל לקחת גונאל ? תודה !!

אם הוא נותר נמוך, מתחת ל 300-400

31/10/2018 | 11:22 | מאת: ליבנת

תודה ! גם אם הרירית יפה שבוע אחרי מחזור. מדדתי היום והיא 6 ואני ביום 8 למחזור? בד"כ רק ביום 17/18 יש לי ביוץ . אני פשוט חוששת שההורמונים יהפכו את ההליך ללא טבעי ועם ביוץ טבעי כן הצלחתי להקלט רק היה הריון כימי. מה דעתך ? תודה על המענה הרב והמהיר !!

באמת לא ברור למה את זקוקה לגונאל.

31/10/2018 | 16:41 | מאת: ליבנת

תודה !!!

02/11/2018 | 12:21 | מאת: ליבנת

שלום , היום מדדתי שוב רירית והיא עלתה ל6.8 יום 10 למחזור. היא הייתה לפני יומיים 5.9 אבל האסטרדיול ירד ל108 והיה לפני יומיים 318 . עדיין לא לקחתי גונאל האם במצב של רירית שמתקדמת יפה כדאי לקחת גונאל בגלל האסטרדיול שהשתנה או אולי אסטרופם או אפשרות שלישית להמשיך ולבדוק בראשון . תודה !!! אשמח לשתובה בהקדם.

כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך הכי טוב.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית