עליה בפרוגסטרון לפני שאיבה, המלצה על הקפאה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/10/2018 | 17:48 | מאת: ניר

סבב ראשון שלנו. בעיה זכרית צריכים מיקרומניפולציה. מבצעים שאיבה מחר. אתמול התקשרו אליי שערכי הפרוגסטרון גבוהים ולכן ממליצים לא לבצע החזרה אלא להקפיא ושחודש הבא ידאגו להכין את הרחם לקבלה. מה שהבנתי זה שכרגע עד ההחזרה הרחם כבר תהיה במצב הכנה מתקדם משל העובר המוחזר וזה יפגע בסיכויי ההשרשה. סיכמנו שאחזיר תשובה כשנדע כמה ביציות נשאבו (יש לי משהו כמו שמונה זקיקים גדולים) ואולי גם כשנדע כמה הופרו. ההתלבטות שלי, אני בת 42 . האם לא כדאי לנסות להחזיר עובר טרי למרות שרמות הפרוגסטרון גבוהות? האם לא ניתן למנן את העלייה בפרוגסטרון עד שיוחזר עובר? האם הסיכוי להשרשה יותר גבוה בהחזרת עובר טרי באופן נורמלי משל החזרת מוקפא?

הקפאה של עובר איכותי לא מפחיתה את הסיכוי של העובר להיקלט לאחר הפשרה מוצלחת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית