אי כניסה להריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/11/2001 | 09:50 | מאת: נעמה

בעלי ואני מנסים מזה שנה להכנס להריון, ללא הצלחה. נשלחנו לאחרונה לבדיקת זרע והתוצאות הן: CONCENTRATION: נצפו בודדים, RAPID PROGRES MOTIHLI: אין שום תוצאה, SLUGGISH PROGRESSIVE: אין שום תוצאה. NONPROGRES MOTILITY: 30% IMMOTILY: 70% MORPHO ABNORMAL: 90% WHITE BLOOD CELLS: 0.20% ROUND CELLS: 0.20% VITALITY: אין שום תוצאה. שאלתי: האם ניתן עדין להכנס להריון בדרך טבעית?, ואם לא, אלו טיפולים ניתן לבצע כדי להכנס להריון? אלו בדיקות נוספות מומלץ לבצע מלבד בדיקה זו? והאם ידוע למישהו על רופא מומחה מומלץ בנושאים אלו באיזור חיפה?

אם נתוני זרע כאלה לא ניתן להרות באופן טבעי, והפתרון היעיל הוא טיפולי הפריה עם מיקרומניפולציה ( ICSI ). מומלץ קודם כל לחזור על בדיקת הזרע, מאחר ולעתים יש טעויות באופן המתן (מגע עם סבון?), ובאיסוף (לא ציינת מה הנפח של הזירמה). במידה ונתוני הזרע יאושרו בבדיקות חוזרות, יומלץ לכם שורה של בדיקות, למשל בדיקה גופנית במישוש של האשכים, יותרת האשך וצינורות הזרע או בדיקה של השתן לאחר הבססה בניסיון לבודד ממנו זרע (עקב מצב הקרוי "פליטה לאחור"). יש רופאים מצוינים בחיפה, אבל לשם "שלום המקום," אני נאלץ להימנע מהמלצות ספציפיות במסגרת הפורום.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית