נוסל צלול לאורך חלל הרחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/10/2018 | 13:44 | מאת: חוה

שלום ד"ר,אני בת 44 .ברקע מנאופוזה.לפני חמישה חודשים ילדתי בלידה באמצעות החזרת עוברים מוקפאים שיש לי מהעבר.לידה רגילה אך השיליה לא יצאה בשלמותה ולכן נאלצתי כחודש וחצי אחרי הלידה להוציא שאריות שיליה בהיסטרסקופיה ניתוחית.כעת ברצוני להרות שוב באמצעות עוברים מוקפאים שנותרו לי.כחלק מבדיקות השיגרה עשיתי אולטרסאונד,כשבוע לאחר תום הוסת באמצעות פרוגילוטן, שבו נמצא נוזל צלול לאורך כל חלל הרחם.רודם שדפנות הרחם סדירים.עובי אנדומטריום כ2.4 מ"מ.לשאלתי-מאוד מוטרדת מהנוזל שברחם.מה זה?האם מסוכן לבריאותי?? האם ניתן להחזיר עוברים במצב שכזה?האם מפריע להשרשת עובר?ומה צריך כעת לעשות??בבקשה ד"ר אודה לתשובתך.

זה בד"כ ריר מצוואר הרחם או מהחצוצרות. זה לא מסוכן לבריאות. לא ניתן להחזיר עוברים במצב שכזה כי יתכן וזה מפריע להשרשת עובר. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית