שיטת הפריה בתרומת ביצית, האם תמיד בשיטת המיקרומניפולציה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/09/2018 | 09:09 | מאת: גלי

האם בתרומת ביצית משתמשים תמיד בשיטת המיקרומניפולציה? האם ניתן לבקש לנסות להפרות בשיטת הברירה הטבעית כאשר הזרע מעולה? 2. יש מחקרים שטוענים ששיטת המיקרומניפולציה מגדילה את הסיכויים למומים בעובר : שיתוק מוחין, לב, ראות..., מה דעתך והאם ניתן לשלול "שיתוק מוחין" במהלך מעקב הריון? חג שמח :)

1. בתרומת ביצית משתמשים לעתים קרובות בשיטת המיקרומניפולציה בגלל עלות הביציות והרצון למקסם את מספר העוברים. ניתן לבקש לנסות להפרות בשיטת הברירה הטבעית כאשר הזרע מעולה. 2. כנראה שמדובר במחקרים ישנים, מאחר שכיום מקובל שאין סיכון יתר כאשר הזרע סביר. לא ניתן לחלוטין לשלול "שיתוק מוחין" במהלך מעקב הריון מאחר שהוא לעתים קשור גם לאירועים במהלך הלידה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית