מעקב אחר ההפרייה לאחר שאיבה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/09/2018 | 14:50 | מאת: עינת

שלום. במצב בו עושים שאיבה בערב כיפור. ביום כיפור אין השגחה על ההפריות ואז להבנתי במעבדה לא יכולים לראות אם ההפריות תקינות כמו ביום רגיל. הבנתי שיכולים להתפתח עוברים במיעוט המקרים שאינם תקינים כלומר במקום חלוקה ראשונית לשני תאים זכרי ונקבי יכולה להיות חלוקה לא תקינה ל3 תאים למשל. ואז ביום למחרת בעצם לא יודעים כמה עוברים תקינים. כמה שאלות: 1.מה עושים במצב כזה? 2.מה אחוז המקרים בהם זה קורה? 3. והאם זה קורה יותר עם הגיל? 4.כשעושים שאיבה ואומרים שנגיד 8 הוזרקו ו6 הופרו. האם זה אומר שלא קרו הפריות או שהיו לא תקינות כמו במצב שתארתי? תודה רבה

1. אפשר לשים עוברים באמבריוסקופ שמאפשר לבדוק את העוברים גם אחורה בזמן או לבדוק במוצאי שבת. 2. לא מאד שכיח. 3. כן, עולה עם גיל האישה. 4. בד"כ סופרים רק הפריות תקינות.

14/09/2018 | 18:57 | מאת: עינת

אין אמבריוסקופ במקום בו אני עוברת את ההפריה. אז ביום שלמחרת מה קורה? מחזירים את הכל? גם אלו שההפקיה שלהם לא היתה תקינה יכולים להיראות כעוברים תקינים ואז מה? מוחזרים ומה קורה אז? כשאמרת שסופרים הפריות תקינות, האם זה אומר שאם מוזרקים 7 נגיד ויש 5 עוברים זה אומר ששניים לא הופרו או הטפרו ל3 תאים נגיד בצורה לא תקינה? מנסה פשוט להבין את ההיסטוריה אחורה כדי לדעת מה הסיכוי לכאלה

יתכן שעובר שהתחלק יפה, אך היה בדיעבד מהפריה לא תקינה (1PN או 3PN), כשאת הראשון לא מומלץ ןאת השני לא רצוי להחזיר.

15/09/2018 | 15:46 | מאת: עינת

אז מה עושים המצב שתארתי? אין אמבריוסקופ ליום כיפור כדי לבחון את ההפריות. איך יכולים לדעת יומיים אחרי השאיבה מה מחזירים ומה לא? קצת מלחיץ העניין הזה לא?

זו מגבלה היכן שאין אמבריוסקופ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית