כדורי ארגסט

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/11/2001 | 22:41 | מאת: לימור

שלום פרופ' זיידמן, מזה כשלושה ימים אני נוטלת כדורי ארגסט. שמתי לב שבאותם ימים החלו לי הפרשות מוגברות בצבע לבן. האם זה תקין? שאלה נוספת: לשם מה בעצם לוקחים כדורי ארגסט לפני טיפול? למה לא מחכים לקבלת מחזור טבעי? האם כדורים אלו מכילים הורמונים כלשהם? תודה מראש, לימור

כדורי ארגסט מכילים פרוגסטרון ומיועדים לתמוך בעובר המתפתח. לא נראה לי שיש משמעות מיוחדת להפרשה הלבנה, אבל בכל הפרשה חריגה רצוי להיבדק על ידי הרופא.

02/11/2001 | 12:44 | מאת: המישהי הותיקה

אני עכשיו מעט יותר מחמישה שבועות לאחר לידת IVF, סבירות נמוכה מאוד להריון ספונטני בעתיד. לא משתמשת באמצעי מניעה (במכוון), חזרתי לשגרה 3 שבועות לאחר הלידה. משבוע שעבר יש לי סימני קדם וסת (אני מניקה חלקית מאוד, הרוב פורמולה). אתמול ביצעתי בדיקת הריון שיצאה שלילית. אם עדיין לא תגיע הוסת אבצע ביום ראשון בדיקה חוזרת. בסוף שבוע הבא אנחנו יוצאים לנופש, וכדי לא לשבשו קיבלתי מהרופא שלי מרשם לכדורים בשם אחר אבל אני מניחה שהם זהים לארגסט (לפי אופן הנטילה), ואם גם הבדיקה ביום ראשון תהייה שלילית אתחיל לקחתם. כידוע בתקופה זאת לא ניתן לדעת את מועד הביוץ האפשרי ותיאורטית אפשרי שכשאתחיל לקחת את הכדורים אהיה בהריון צעיר מידי לגילוי בבדיקה. השאלה - האם הכדורים לא עלולים לפגוע בעובר אם אהיה ממש בתחילת הריון בעת לקיחתם? שאלה נוספת. האם בעת לקיחת הכדורים אפשרי שיתרחש ביוץ ויתחיל הריון (אם הוא לא החל קודם לכן)? כי אם זה אפשרי ובמקרה יתרחש זה יעשה אותנו למאוד מאושרים אודה לתשובתך

02/11/2001 | 12:52 | מאת: המישהי הותיקה

מתשובתך לשואלת אני מבינה שכדורים אלו פועלים במידת מה בדומה לפעולת הכוריגון שמוזרק לאחר ההחזרה, ובנוכחותם אין לבצע בדיקת הריון כי תשובתה עלולה לצאת שגויה? או שאולי פעולת כדורים אלו היא לגרום לרחם תחושה של המצאות הריון, בין אם הדבר אמיתי ובין אם הוא שגוי, ומכאן שבאם הם ניתנים כשיש הריון הם עשויים אפילו לתרום להצלחתו? האם הבנתי את דבריך נכון?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית