הפריית תאומים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/11/2001 | 20:01 | מאת: siri

שלום לך ברצוני להתיעץ עמך בסוגיה. אני ובעלי מעונינים לבצע הפרייה על מנת להביא לעולם תאומים(בשל טרגדיה מש'). לא ידוע לנו על בעיה של פוריות, אולם אנו רוצים תאומים וזו הסיבה להתענינותנו בהפריה. שאלתנו היא האם זה אפשרי ומהיכן מתחילים? (אני חברת מכבי)

01/11/2001 | 20:06 | מאת: מונה

לא נראה לי שיאשרו לכם הפרייה על סמך רצון בלבד, תצטרכו לשלם

הנושא קצת מורכב. ראשית, בשום טיפול, כולל הפריה חוץ גופית, לא ניתן להבטיח שיושג הריון תאומים. גם אם מחזירים 3 עוברים לרחם (ואז יש סכנה גם לשלישיה), הרי שהסיכוי להשיג תאומים הינו כ- 20% בלבד. ניתן להעלות את הסיכוי להשגת תאומים גם על ידי תרופות, אך שוב, ללא סיכון בלתי סביר של בריאותך, לא ניתן להשיג הריון תאומים ביותר מכ- 10% עד 20% מההריונות. אני מציע שתפני לרופא שמתמחה בפריון, והוא יסביר לך באופן מפורט יותר את הקושי להבטיח הריון מרובה עוברים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית