Imsi ובעיית זרע מס שאלות בנושא.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/01/2018 | 07:59 | מאת: דניאלה

שלום רב פרופסור זיידמן. לאחר שלושה כשלונות חוזרים בטיפולי ivf. בכל סבב שאבו סביב 9 ביציות, הופרו 3 והוחזר עובר אחד שלא שרד. ובאחד מהסבבים כלל לא הייתה החזרה. מורפולוגיה 1% ובבדיקות זרע נמצאו רק תאים בודדים בתנועה בינונית. הרופא המטפל המליץ לנו לפנות למיון זרע אצל ברטוב אך בביהח בו אני מטופלת לא מקבלים זרע שעבר במקום חיצוני. מה הסיבה לכך? מדוע המערכת הציבורית מקשה על המטופלים באופן הזה? מה דעתך על מיון זרע בשיטת ברטוב? האם באופן פרטי ניתן לעשות זאת אצלך? אשמח למענה על כל השאלות. תודה רבה מראש.

הבעיה היא שאין מחקרים איכותיים שמורים ששיטת בר טוב היא בעלת ערך (הרבה שיווק מעט מאד מחקר), ויש גם מקרים בהם המעבדה מתקשה להתמודד עם הזרע שמוין ולכן חוששת לקחת אחריות. לי אישית ולמעבדה באסותא אין שום מניעה לעבוד עם זרע ממוין, כל עוד המטופלים מבינים את היתרונות והחסרונות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית