שחלות פוליציסטיות ורירית רחם דקה
דיון מתוך פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית
שלום רב, הנני בטיפולי פוריות. אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות. בבדיקת פרופיל הורמונלי הורמון הטטוסטרון יצא קצת מוגבר,קרוב לתחום העליון של הסקאלה. בנוסף, במעקבי זקיקים עם לטרוזול ואוביטרל רירית הרחם דקה ועוביה בזמן הביוץ עמד על 4.8 מ"מ. אציין כי לא עברתי פעולות כירוגיות רחמיות ולא גרידות. האם במצבי אסטרופם או פרוגבינה יכולים לגרום לדחיית הביוץ כך שלא יתקיים ביוץ ולכן עדיף שלא להשתמש בהם לצורך עיבוי רירית הרחם? האם יש צורך לעבות את רירית הרחם בדרכים אחרות לצורך השגת הריון?
איזה דרכים קיימות שלא גורמות למניעת ביוץ? הבנתי ששימוש באסטופם ופרוגבינה עשוי למנוע ביוץ דבר שלא רצוי שמצב של שחלות פוליציסטיות שגורמות להיעדר ביוצים.
נתנו לי לטרוזול להשריית ביוץ והרירית בזמן הביוץ הייתה בעובי 4.6 מ"מ. האם יש דרך טיפול נוספת פרט ללטרוזול/ איקקלומין לעיבוי רירית הרחם?