איכויות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/10/2001 | 17:28 | מאת: רונה

נקודה שלא ברורה לי היא כל נושא איכות ביציות. אם אנו נולדים עם המאגר ועם השנים איכותו יורדת ,והרי מטען גנטי הוא דבר נתון, למה הכוונה בשינוי פרוטוקולים של טיפול כדי לשפר איכות? למשל הטענה שגונל F משפר איכות ביציות,שסטרואידים משפרים ,איך ניתן לשפר איכות של משהו שכבר קיים בגוף? האם ניתן לשנות כל חודש איכות של ביצית? האם איכותן משתנה גם בהתאם לנסיבות חיים משתנות-תזונה,מצבי לחץ? אשמח לשמוע הבהרה בנושא.

באופן כללי את, לצערי, צודקת. קשה מאד להשפיע על איכות ביציות, ובודאי על החומר הגנטי, ועל כן למרות כל המאמצים לא הצלחנו לשפר באופן מרשים את תוצאות הטיפולים מעבר לגיל 43. אבל, הביציות עוברות תהליך הבשלה, מהשלב הרדום והלא בשל בו היו מצויות לאורך עשרות שנים בשחלה, לקראת הביוץ. הרופאים משתדלים להשפיע על שלב חשוב וחיוני זה של הבשלת הביצית, על ידי ביצוע שינויים בסביבה ההורמונאלית של הזקיק. כמובן שניתן ומקובל להתווכח על מידת ההצלחה, אך בהחלט יש לכך חשיבות והשפעה לא מבוטלת על תוצאות הטיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית