הסבירות להיכנס להריון בפעם האחרונה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/05/2017 | 12:06 | מאת: דנית

חזרתי משבועיים בחו"ל.שם היתה אמורה להיות ההזדמנות האחרונה להרות ספונטנית.הנסיון נכשל.החלטתי על טיפול בגונדוטרופינים(למרות שהפריה חוץ גופית מומלצת יותר החלטתי שאני לא מעוניינת בה).קיבלתי את המחזור האחרון(שהעיד על כך שהנסיון בחו"ל נכשל)ב-1 במאי ומכיוון שלא היתה היערכות מוקדמת הטיפול לא התחיל(כי צריך לקחת את הגונדוטרופינים האלה ממש מתחילת המחזור).הוחלט עם הרופא המטפל על סמך נתונים שמסרתי לו לקבוע 2 תורים לעוד מספר שבועות כך שב1 מהם נשתמש.וזה כמובן אם הנסיון במחזור הנוכחי שוב יכשל.החלטתי שאני מנסה עד מקסימום גיל 43.כיום אני 42 וחצי ואם מחזור זה יכשל יהיו לי 5 נסיונות להיקלט בפעם האחרונה עם טיפול.הרופא המטפל המליץ על 2 מחזורי טיפול בגונדוטרופינים בלבד ואם הם יכשלו אז ב3 הבאים לשלב גונדוטרופינים עם הזרעה. להלן סקירה קצרה של הסטוריית הפוריות שלי.בגילאים 31,35 נקלטתי בקלות ל2 הריונות תקינים(כל הריון-בנסיון הראשון). לא רציתי אחרי זה ילד שלישי ולקראת גיל 40 חידשתי את הנסיונות.קליטה אחרי שנה וחצי הריון ספונטני בגיל 41 ו3 חודשים-נפל בהפלה נדחית בשבוע 11,אחרי 10 חודשים נקלט שוב הריון ספונטני שנפל בשבוע 6 בהפלה מוקדמת.מאז ההפלה הזאת היו 2 מחזורים קצרים(23 ימים כל אחד)ואז ארוך(29)והרופא המטפל אמר שזה מעיד על איכות ביציות ירודה שאופיינית לגיל שלי. אני יודעת שזה לא מדע מדוייק אבל לאור כל הנ"ל-האם ניתן להעריך את הסיכוי או הסבירות שאצליח להרות שוב בפעם האחרונה בחצי שנה הקרובה?

לא הבנתי למה החלטת לוותר על הטיפול שבאמת יעיל, טיפול הפריה, אבל הסיכוי בגילך להרות כל חודש בהזרעה הוא מספר אחוזים, כך שבמצטבר שישה ניסיונות צריכים לתת לך סיכוי של כ- 20% להרות וללדת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית