כאב בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

28/11/2007 | 15:18 | מאת: ברק

האם ניתן לטפל בכאב בכף היד שמקורו בשמוש מתמשך במחשב?

28/11/2007 | 22:07 | מאת: מוטי צ'חנובר

היי ברק כאבי שריר-שלד הם כאבים הנובעים מפגיעה ברקמות, שרירים ורצועות כתוצאה מעבודה מאומצת, תנועות החוזרות על עצמם (עבודה עם עכבר) ומוחרפים מגורמים סביבתיים (טמפ' נמוכה למשל). הפגיעה מתבטא בכאב בשורש כף היד, הזרוע והכתף וכן בשכמות מכווצות, כאבי ראש ועייפות. מחקרים קובעים כי יש קשר הדוק ללחץ נפשי וכמות תלונות העובדים על כאב. הנזק לכלכלת ישראל עקב פגיעות שריר-שלד במקום העבודה בשנת 2006 מוערך בכ-2 מיליארד$ כך שהנושא חשוב מאין כמוהו לעובד ולמעסיק. אז מה עושים? קמים, מתנועעים, מקפידים על הפסקות מתאימות כל 45 דקות, עושים תרגילי מתיחות, מקבלים ייעוץ ארגונומי ועוד. מצרף לינק למחקר בנושא לחץ נפשי וכאב במקום העבודה. http://www.osh.org.il/site/news/news0109.html יום נעים

31/12/2007 | 22:15 | מאת: ירון

טכניקה באקופונקטורה מסייעת לשחרר במהרה את הלחץ בשרש כף היד . אולם יש להפחית משמעותית וזמנית את עומס העבודה ולעיתים ליטות תוסף/משחה אנטידלקתית

מנהל פורום כאב ורפואה סינית