הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

04/12/2007 | 13:08 | מאת: בת 19

אני בת 19 אשר סובלת מבעיית פרקים אשר נקראת "לופוס" החזה שלי נורא נורא קטן ואני מעוניינת לעבור הגדלת חזה בתקופה הקרובה היות וזה נורא מפריע לי. אז שאלתי היא אם זה נוגד אחד את השני בעיית הפרקים שלי עם ניתוח להגדלת חזה או שאין קשר בין השניים? וכן באיזה גיל הכי מומלץ לעשות הגדלת חזה?

05/12/2007 | 00:10 | מאת: ד"ר נועם חי

לופוס הנה מחלה דלקתית כרונית מקבוצת המחלות האוטואימוניות הידועות גם בשם "מחלות קולאגן". במחלות אלו הגוף מייצר נוגדנים כנגד מרכיבי רקמות שונים. מחלות אלו שכיחות יותר דווקא בנשים. בעבר הועלה החשד ששתלי סיליקון מעוררים התפתחות מחלה אוטואימונית. כיום לאחר שנות ניסיון ומספר רב של מחקרים ניתן לומר בבטחה מדעית כי שתלי סיליקון אינם אשמים בהופעת מחלות כאלו וכי לא סביר שניתוח להגדלה יגרום להחמרה במחלה זו. יש לזכור שאופי המחלה אינו צפוי ומתאפיין בתקופות של הטבה ובהתקפים של החמרה ועל כן בציר הזמן ייתכן קשר אקראי בין הניתוח לבין המחלה. קשר נסיבתי אמיתי לא הוכח במחקרים גדולים ומבוקרים. במידה ואת מטופלת בתרופות המווסתות את התגובה החיסונית כגון סטרואידים, ציקלוספורין אימורן וכדומה עלייך לדעת כי יש סיכוי גבוה יותר לסיבוכים כגון זיהומים והפרעות בריפוי פצע. דווקא לעניין הצלקות תרופות אלו עוזרות... במידה ואת תלויה בתרופות אלו ולא ניתן להפסיקן לחודשיים סביב הניתוח לא הייתי מציע לך לבצע את הניתוח, ובכל מקרה הייתי דורש ממך מכתב מהראומטולוג המטפל המסכם את מצבך הבריאותי ואת חוות דעתו בדבר יכולתך לעבור ניתוח מסוג זה. רפואה שלמה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים