ניתוח אף עקום כתוצאה משבר

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

10/12/2014 | 04:48 | מאת: מאי

אומרים שניתוח אף עקום כתוצאה משבר/חבלה וכד' הוא אחד הקשים ביותר בכירוגיה הפלסטית של האף. מה גורם לניתוח הזה להיות כ"כ מסובך (חוץ מהיותו ניתוח כמובן)? ומה ההיתרונות במנתח א.א.ג לעומת מנתח פלסטי? תודה רבה על העזרה ד"ר קריכלי! תשובתך תעזור לי מאוד בגיבוש החלטה אצל מי לקבוע פגישת ייעוץ.

11/12/2014 | 20:19 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

ללא ספק ניתוח אף שנשבר בעקבות החבלה יותר מורכב ותלוי בדרגת עוות שנגרם לאף. לעומת זאת האף שלא עבר את חוויית השבר ומבנה אנטומי שלו שמור אינו מצריך שחזורים מורכבים. באשר ליתרונותיו של רופא אאג לעומת מנתח פלסטי: רופא אאג מכיר גם את המבנה הפנימי של האף וניסיונו רב יותר בניתוחים הקשורים לכך. כגון:ניתוח סטיית המחיצה או קונכיות מוגדלות וכדומה. ולראיה לא פעם פלסטיקאים מנתחים בצוות יחד עם רופא אאג עקב בקיאותם בניתוחים אלה. עדיין גם בתוך רופאי אאג קיים דירוג - יש טובים יותר וגם טובים פחות. ממליץ לבחור את המנתח בקפידה.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית