ניתוח חוזר

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

06/11/2014 | 08:47 | מאת: יהב

שלום, עברתי ניתוח אף לפני כחצי שנה. בין היתר הניתוח כלל הסרת הגבנון. כתוצאה ממהסרה נשארתי עם גשר אף נמוך במיוחד הפוגע במראה הגברי שלי. זה בא לידי ביטוי בעיקר באזור עצמות האף ובאזור שורש האף. כיצד ניתן לתקן זאת? ומתי אפשר לתקן? באיזה סוג סחוס משתמשים למלא את האזור? והאם הניתוח נחשב קל יחסית? תודה רבה על המענה!

06/11/2014 | 09:12 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

באופן עקרוני ניתן לפתור את הבעיה. סחוסים להשתלה הם: סחוס המחיצה באף, סחוס הנלקח מהאוזן ובמקרים מסויימים סחוס הנלקח מהצלע. מידת הצלחת הניתוח תלויה בחומרת הנזק וכמובן בניסינו של הרופא המנתח. יש להמתין לפחות שנה עד להתערבות החוזרת. ולשאלתך האחרונה - אין ניתוחים קלים, קל וחומר כאשר מדובר בניתוחים חוזרים.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית