שאלה לגבי סיבוכים אפשריים בניתוח אף

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

12/06/2014 | 15:28 | מאת: דור

שלום אני כנראה עתיד לעשות ניתוח אף אסטתי אך יש לי כמה חששות כתוצאה מהסיבוכיים האפשריים ורציתי לשאול לגבי התדירות שהם קוראים לפציינטים, הבנתי שיכול להיות מצב בו יהיו לי קשיי נשימה לאחר ניתוח אף ואצטרך לעשות בעבקבות כך ניתוח חוזר. האם זה סיבוך נדיר ביותר? והאם אפשר לדעת בערך אומדן של כמה אחוזים זה קורה מתוך הניתוחים? (האם בסדר גודל של 10% או 5% ) ובאופן כללי מה הסדר גודל של ניתוחיים פלסטיים באף המצריכים תיקון

12/06/2014 | 22:17 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

אין ניתוח נטול סיכונים וסיבוכים. ככול שמנתח מנוסה ומיומן סיכויי ההצלחה גבוהים וההפך. באשר לסטטיסטיקות - גם אם רק אדם אחד מתוך אלף נדרס במעבר חציה, סטטיסטיקה מעודדת, אך לגבי אותו אדם זה 100% פגיעה. והמבין יבין.

12/06/2014 | 22:31 | מאת: דור

אני מבין מה שאתה אומר אך בכל זאת מאוד אשמח אם תוכל לתת לי אומדן אצל מנתח טוב מה הסטטיסטיקה בערך על הפרעות בנשימה לאחר ניתוח אף. תודה רבה

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית