שמירת הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

22/04/2009 | 21:42 | מאת: הדס

שלום רב. אני עצמאית שמרויחה לא רע מזה שנים רבות. עבדתי רצוף והעסק שלי פעל עד לפני חצי שנה בדיוק. לפני חצי שנה נסעתי לירח דבש ארוך עם בעלי והיה מדהים. חזרנו בהריון. מיד עם חזרתי ארצה הומלצה לי שמירת הריון ממושכת ע"י רופא. שאלתי היא האם אני זכאית לתשלום שכר כלשהו (אני עצמאית אז אין לי מעסיק לשאול) בזמן שמירת ההריון? תודה רבה הדס

שלום רב, קודם כל מתנה נהדרת לסיום חופשה. מלבד זאת, למיטב ידיעתי הזכאות לגימלת הריון קמה רק אם האישור הרפואי הוא לתקופת שמירת ההריון לשלושים ימים רצופים. המלצתי היא כי תבדקי את העניין מול ביטוח לאומי. בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה