זכויות בזמן הריון בסיכון גבוה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

10/04/2009 | 22:24 | מאת: איה

שלום רב אני לאחר שיקום ממחלה נוירולוגית קשה ושוקלת כניסה להריון .ההריון הקודם שלי היה תקין ועבדתי ולמדתי במהלכו. הפעם זה סיפור אחר לגמרי ואהיה מוגדרת כהריון בסיכו. בשל המחלה נותרה עייפות וחולשה רבה . במהלך השנתיים האחרונות ניסיתי ללמוד בתור חלק מהסבה מקצועית שערכתי לעצמי בשל המחלה כי איני יכולה לעבוד פיזית ( עבדתי קודם לכן בגינון). אני על הנייר עצמאית למרות שמרוויחה פחות מדמי אבטלה מאז המחלה. ברור לי ובעצת רופאי צריכה להוריד מעצמי כמה שיותר במהלך ההריון. מבחינה אידיאולוגית קשה לי מאד להיות תלויה בדמי אבטלה וכו' וגם הבנתי כי בשל היותי עצמאית אף איני זכאית לדמי אבטלה. רציתי לשאול אם מבחינה חוקית ישנה סוג של קצבה לנשים בהריון בסיכון בתקופת ההריון או חופשת הלידה שנית האם באמת לא ניתן לקבל דמי אבטלה? איכשהו העניין מרגיש לי מעוות - האם כל עוד עבדתי והכנסתי יכולתי לשלם מע"מ וביטוח לאומי ומס הכנסה וכעת מצבי גרוע יותר מאנשים שהיו מובטלים ולא עבדו ולא שילמו דבר? תודה רבה על ייעוצך התסכול רב במחוזותינו ונשמח לעצה טובה איה

שלום רב וחג שמח, קודם כל בהצלחה רבה והרבה בריאות. לצערי החוק אינו נותן מענה לנשים במצבך. יחד עם זאת, אציע לך לבדוק את זכאותך לקצבת הכנסה הניתנת למי שאין לו כל הכנסה ממקור אחר ועומד בקריטריונים כפי שנקבעו על ידי המוסד לביטוח לאומי. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה