הרעת תנאים בעבודה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

23/03/2009 | 12:09 | מאת: עינת

אני עובדת בחברה ציבורית מזה 4.5 שנים כאשר ישנו חוזה אישי ביני לבין החברה שמסתיים בספטמבר. אני בהריון בחודש התשיעי והודיעו לי שהמשרד עובר לעיר אחרת במרחק של 60-70 ק"מ מהיכן שהוא נמצא היום. כמו כן, אני נמצאת בחופש מחלה מזה 3 שבועות בשל צירים מוקדמים. א. האם זה סוג של הרעת תנאים? מה אני יכולה לעשות בנדון, אם בכלל? ב. מבחינה חוקית ידוע לי כי לאחר סיום חופשת הלידה אסור לפטר במשך חצי שנה, אך במקרה שלי זה מתנגש עם תאריך סיום החוזה האישי. מה תופס במקרה כזה? החוזה בין העובד למעביד או החוק היבש? אשמח לקבל תשובה במהרה

שלום רב, ראשית אסור לפטר משך 60 ימים+30 ימי הודעה מוקדמת ולא חצי שנה. המעבר למרחק אחר אינו נחשב לכשעצמו הרעת תנאים. בכל מקרה החוק עומד מעל החוזה האישי. בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה