הרעת תנאי עבודה בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

18/03/2009 | 21:42 | מאת: אולגה

שלום רב, האם הורדת שעות נוספות נחשבת הרעת תנאי עבודה? ז"א במשך 3.5 שנים עבדתי משרה מלאה ושעות נוספות (כ-25 שעות חודשיות = 1200 ש"ח תוספת למשכורת) ועכשיו העבירו אותי לתפקיד אחר ללא שעות נוספות. האם זה נחשב הרעת תנאי עבודה? תודה.

שלום רב, הורדת שעות נוספות אינה נחשבת הרעת תנאים. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עודה זכויות נשים בהריון

06/05/2009 | 10:34 | מאת: שירה

היי אני עובדת בחברת כוח אדם כיועצת מזה שנה, נמצאת בהריון בשבוע 32, בתחילת ההריון הייתי בשמירת הריון לתקופה של חודש. המנהלת שלי הודיעה לי שעקב ירידה בכמות העבודה ברצונה להעביר אותי לסניף אחר של החברה שנמצא בעיר אחרת ובמרחק רב מהבית. יש לציין ששני הסניפים הם שלוחה אחת שעובדים בדיוק על אותן הדברים ואותם איזורים- כך שהעברה לסניף אחר לא משנה את עבודתי כלל- מלבד המרחק מהבית. הודעתי לה שאין בכוונתי לעבור לסניף שנמצא במרחק שעה וחצי נסיעה (כל כיוון) ושאני לא מתכוונת לעשות זאת. תשובתה הייתה- אז לכי ותוציאי שוב שמירת הריון. האם עפ"י חוק היא יכולה לעשות את זה?

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה