הריון בחל"ת וזכויות לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

06/03/2009 | 01:54 | מאת: אמא

אני מורה במסגרת פרטית (עמותה). לאחר 7 שנות עבודה יצאתי לחל"ת בהסכמת המעסיק למשך שנה (שנת לימודם אחת). כ3 חודשים לאחר יציאתי לחל"ת נכנסתי להריון והייתי בשמירה מהחודש הרביעי ועד ללידה. לפי הביטוח הלאומי איני זכאית לתשלום דמי לידה או שמירת הריון מכיוון שהייתי בחל"ת. האם נכון? האם יש מה לעשות? בנוסף, ילדתי באוגוסט, כאשר הייתי אמורה לחזור לעבוד מהחל"ת בספטמבר: 1. עד מתי אני יכולה להאריך את חופשת הלידה? 2. האם אני יכולה להתפטר ולקבל את הפיצויים עבור 7 שנות עבודתי? 3. אם כן, האם אפשר לחזור לעבוד ובמידה ואחליט כי לטובת גידול ילדי עדיף לי לעזוב ולהישאר בבית, האם עדיין אהיה זכאית לפיצויים? בתודה מראש

שלום רב, האם החל"ת הראשון לא היה קשור להריון? בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

09/03/2009 | 00:17 | מאת: אמא

החל"ת הראשון לא היה קשור להריון באופן רשמי, למרות שנלקח על מנת לקחת "פסק זמן" ומתוך תקווה להריון לאחר שנות נישואין רבות. בצאתי לחל"ת הראשון עוד לא הייתי בהריון, אלא 3-4 חודשים לאחר מכן.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה