אי חזרה לעבודה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

13/11/2008 | 15:45 | מאת: דנה

בתחילת ההריון סבלתי מהקאות מרובות ומעסיקיי החליטו לשחרר אותי לשלושה שבועות נאמר לי כי כאשר ארגיש טוב יותר, בתום שלושת השבועות אוכל לחזור. למרות שמשכורת לא נכנסה לי בשבועות אלו נדמה היה שכוונתם טובה. יש לציין שמרגע שהמעסיקה גילתה על ההריון היה זה למורת רוחה והיא אף ניסתה לשכנע אותי לבצע הפסקת הריון. אך ההקאות המשיכו עד החודש השישי להריון, שכלל אשפוזים רבים בשל התייבשות. כאשר שוחחתי בטלפון עם מעסיקתי בחודש הרביעי להריון נאמר לי כי הם מחכים לי. כעבור כמה חודשים קיבלתי הודעה מהעסיקה כי היא רוצה לדעת אם אני חוזרת כאשר ניסיתי לחזור אליה לא תפסתי אותה והיא לא חזרה להודעתי שם כתבתי לה כי אמנם אני לא במיטבי אבל אשמח לחזור לעבודה. בעלי עבר במקום העבודה ומצא שם עובדת חדשה. איני מעוניינת להיכנס לתביעות וכדומה. האם יש דרכים נוספות לקבל מהם את המגיע לי? האם ביכולתי לאלץ אותם לקבל אותי חזרה לעבודה בתום ההריון? או שמא לא עשיתי מספיק על מנת לשמור על זכויותיי?

שלום רב, עלייך לגשת אליהם ולבקש מהם לחזור לעבודה. אם אינך רוצה להיכנס לתביעות אז זה פחות או יותר מה שאת יכולה לעשות. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה