שמירת היריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

19/11/2007 | 23:34 | מאת: שירן גרמון

רציתי לברר אם יש לרופא יכולת להביא לי אישור מחלה שאני יכולה לשבת בבית עד הלידה בגלל כאבים בגב התחתון כתוצאה מעבודה במעון

בהחלט כן. זהו מצב של שמירת הריון ובו את בתחילה מקבלת פדיון ימי מחלה מהמעביד וכשאלה מסתיימים את זכאית לפיצוי מהביטוח הלאומי. בברכה, רחל שחר

29/02/2008 | 11:21 | מאת: לימור מ.

אני בת 27.5 בשבוע 27 להריוני, עובדת כגננת בגן ילדים בגילאי שנה-שנתיים. בחודשיים האחרונים נדבקתי מהילדים בגן בכל מיני וירוסים ומחלות והזדקקתי לאנטיביוטיקה 3 פעמים והייתי בימי מחלה. שאלתי- האם רופא הנשים במצב זה ימליץ על שמירת הריון או רק יתן הקלות בתנאים? אם אני מתפטרת מעבודתי האם אני מקבלת קצבה מביטוח לאומי (אני עובדת ברציפות 3.5 שנים במשרה מלאה.מה לגביי פיצויי פיטורין וחתימה בלישכת התעסוקה? אני זכאית?

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה