התפטרות בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

18/11/2007 | 12:56 | מאת: שיר

שלום רב, אני פיזיותרפסטית (שבוע 23) העובדת עם ילדים ותינוקות, עבודה הכרוכה בישיבה מרובה על המזרון וסיכונים בקבלת חבטות בבטן מהילדים. אני עובדת ב-2 מקומות: במקום אחד 30 שעות, ובמקוםהשני 8 שעות שבועיות. רציתי לקצץ מעט שעות ולהתפטר ממקום העבודה הנוסף לקראת תחילת טרימסטר שלישי: 1. האם ביכולתי להפסיק לעבוד במקום זה ללא אישור רפואי (הרופא אינו מאשר לי) מסיבות אלו ושדבר זה לא יחשב התפטרות? 2. אם אני מתפטרת האם אני זכאית לפיצויים כלשהם (עבדתי כשנתיים במקום עבודה זה וזהו מקום פרטי ללא תנאים סוציאלים או התחשבות בימי מחלה). 3. כמה זמן מראש עלי להודיע למקום עבודתי על כוונתי להפסיק לעבוד? אודה לך על תשובותיך שיר

שלום רב, אתחיל מהסוף תקופת ההודעה המוקדמת שעלייך לתת הינה 30 יום וזאת מאחר והינך עובדת למעלה משנה. לא ברור לי מדוע הרופא אינו מסכים ליתן לך אישור שכן אם קיימת סכנה לעובד להבנתי זו סיבה מספקת. לצערי, אם תתפטרי במהלך ההריון ללא סיבה מוצדקת אזי לא מגיעים לך פיצויי פיטורין. המלצתי היא לגשת לרופא קצת יותר רגיש שיאשר לך מעבר לתפקיד הכרוך בפחות סיכון לעובר. בהצלחה,

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה