פיטורים בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

18/11/2007 | 12:38 | מאת: נטלי

שלום אני פוטרתי מעבודתי עקב היותי בהריון .לאחר שהודעתי למנהלת שלי שאני בהריון התחילו להתנכל לי בעבודה.לא נתנו לי הפסקה במשמרת,נתנו לי להוריד סחורה כבדה .ואפילו המנהלת אמרה לי שאני אשקול אם להמשיך את ההריון !!כאמור לאחר 4 חודשי עבודה והריון היו לי כאבים והתברר שיש לי היפרדות שליה ואני חייבת מנוחה,קיבלתי חופש מחלה חודשיים לערך ובתאריך 08/11/07 הוציאו לי מכתב שאני רבה עם לקוחות ,ומתחצפת למנהלת משמרת שבכלל אני לא נמצאת בעבודה חודשיים!!! הם רצו תירוץ לפטר אותי ואכן תאריך 14/11/07 אכן קיבלתי מכתב פיטורין בניגוד לחוק. שאלתי היא כזאת האם שני חודשי העבודה שהייתי בחופשת מחלה נחשבים לוותק שלי? ו שאלתי השניה היא אם יש כאן קייס לתביעה משפטית?

שלום נטלי, המקרה שלך נשמע על פניו כעבירה קשה על חוק עבודת נשים ו/או שווויון הזדמנויות בעבודה. אם תמסרי לי יותר פרטים אוכל להרחיב.

17/12/2007 | 10:50 | מאת: דגנית

שלום אני עובדת 4 שנים בעיריה שבוע לפני הלידה קיבלתי מכתב פיטורים עכשיו הם לא מוכנים לשלם לי פיצויים ולמלא טופס לביטוח לאומי לאבטלה בתנאי שאני יחתום על מכתב התפטרות בגלל טיפול בתינוק. רציתי לדעת מה הזכויות שלי לגבי ביטוח לאומי? תודה

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה