שמירת הריון חלקית או מלאה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

02/02/2010 | 23:10 | מאת: יסמין

שלום רב, אני בשבוע 25 ולאחרונה התחלתי להרגיש כאבים חזקים בחיבור בין הרגל לגב וגם בגב. כנראה זה בגלל עומס על עמוד השידרה ורופא הנשים שלי הפנה אותי לאורטופד לבירור אבל אמר שלא ניתן לטפל בזה בזמן הריון והמצב רק מחמיר עם התקדמות ההריון בשל העומס על האיזור. הוא מאמין שהאורטופד ייתן המלצה למנוחה ופיזוטרפיה. במידה וזה באמת מה שיינתן לי, כי אני באמת מתקשה ללכת ולתפקד, האם ביטוח לאומי יכול לא לאשר לי שמירת הריון? ומה קורה אגב אם מאושרת לי מנוחה חלקית? מי משלם מה? המעביד את החלק שאני עובדת ובטל"א את החלק שלהם שישלים ל 100%? תודה רבה

שלום רב, בשמירת הריון חלקית משולמת המשכורת בחלקה על ידי המעסיק ובחלקה על ידי המוסד לביטוח לאומי. הרבה בריאות, בברכה, רחל שחר, עו"ד 052-4616973

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה