זכויות בזמן הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

20/11/2009 | 18:38 | מאת: אביבית

שלום רב. אני בחודש שישי להריוני. עובדת במשרת 60% מאז ינואר האחרון בתפקיד אדמיניסטרטיבי הדורש גם נסיעות ללקוחות. עקב חילופי מנהלים לאחרונה העבודה שלי במקום נהפכה לבלתי אפשרית מבחינה נפשית עקב הכפשות, "התעללות" מקצועית, פגיעה אישית ומקצועית בי, מצד המנהל החדש ועובדת נוספת. המצב הוא קשה מאד עבורי ואני נכנסת לדיכאונות. מבחינת בדיקות ההריון הכל תקין - בדיקות, רחם, עובר. אך מבחינה נפשית אני ממוטטת ולא רואה כיצד אני מסוגלת לחזור לעבודה לאחר חודש ימי מנוחה בבית שהרופא נתן לי. אין טעם וצורך לשמירת הריון מבחינת ההריון עצמו. אך עלי המצב משפיע באופן נפשי, חרדות, אי שינה בלילות, כאבים ועוד. אני אמורה ללדת באמצע מרץ. כיצד אני יכולה להתמודד עם המצב ? חל"ת ? מהם התנאים ? ימי מחלה עד התחלת חופשת הלידה שלי שאקדים אותה ? פיתול חופשת הלידה החל ממתי ? מהן הזכויות שלי מול מעביד ש"שם לי רגליים" ויוצר לי סיטואציה קשה להתנהל בה בזמן ההריון מבחינה מקצועית וההשפעה הנפשית עלי ולחצים וחרדות בזמן ההריון ? אני לא מעוניינת לחזור לעבודה במהלך ההריון עקב חשש אמיתי וקשה לפגיעה בעובר יותר מהכל, למרות שכרגע המצב תקי מבחינה רפואית ומעקב רופא הנשים. מה האופציות שלי על מנת לשמור על עצמי ללא התפטרות במצדי בשלב זה ולשמור על עצמי מחוץ למעגל המשרד בשלב זה ? תודה !

שלום רב, על פי המצב כפי שאת מתארת הפתרון הטוב ביותר הוא שמירת הריון. בברכה, רחל שחר, עו"ד 052-4616973

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה