שמירת הריון או חופשת מחלה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

09/11/2009 | 08:37 | מאת: ליטל

שלום ,אני בשבוע 34 להריון . סובלת מלחצים נוראים באגן ובגב ובעקבות מאמץ והליכה לעבודה אני גם סובלת מצירים. הרופא הוציא אותי לשמירה עד הלידה ,האם הסיבהה שבעקבותה אני יוצאת ביטוח לאומי יכול לשלול לכבד את זה ולשלם לי את דמי השמירה? מדובר בפרנסה שהיא משמעותית כלפי מאווד . ואני מתלבטת עם עדיף לי לקבל ימי מחלה ולא שמירה .

שלום רב, לביטוח הלאומי שיקול דעת האם לקבל את המלצת הרופא או לא. מהתיאור שלך עולה כי אין כל סיבה שלא תקבלי שמירה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה