פיטורין בעת שמירת הריון- דחוף

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

13/10/2009 | 18:28 | מאת: hhh

אני עובדת אצל המעסיק כשנה וחודשיים. חודש לאחר כניסתי להריון הודעתי לו על כך. מס' ימים לאחר ההודעה הוא אמר לי שהוא ככל הנראה לא יוכל להחזיק אותי במשרה שלי בטענה שאינו מקבל מספר תיקים בתחום שלי (אני עו"ד שאמורה לטפל בתחום מסויים במשרד, אך בפועל מתחילת עבודתי טיפלתי בכל תחומי המשרד). חודש לאחר ההודעה הוא אמר לי שבכוונתו להקטין את משרתי לחצי כי אינו יכול לממן אותי- סירבתי להצעה, והוא אמר שבמקרה כזה הוא ישקול פיטורין. בשל בעיות בריאותיות הורה לי רופאי, כשבוע לאחר מכן, שעליי לצאת לשמירת הריון. יצאתי לשמירת הריון ביום 13.9.09. ב- 2.10.09 קיבלתי מכתב פיטורין מהמעביד, על אף שרק לאחר משלוח המכתב הוא פנה לתמ"ת וטרם קיבל כל אישור לפיטורין אלה. האם בביטוח הלאומי הם מחוייבים לאשר את שמירת ההריון או שמא עלולים לדחות אותה בשל מכתב הפיטורין, אף שאלה נעשו שלא כדין ובטרם התקבל אישור מהתמ"ת? מה זכויותיי במקרה זה?

שלום רב, פני אלי טלפונית המקרה נשמע תמוה מאוד. מעסיקך אינו מכיר את חוק עבודת נשים?

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה