עבודה בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

29/10/2007 | 09:10 | מאת: דנה

שלום רב! אני כרגע בהריון בשבוע 27. אני עובדת כפיזיותרפיסטית במכון להתפתחות הילד, עבודה הדורשת ישיבה על הרצפה כל היום וכן התכופפויות רבות. לאחרונה הדבר נעשה קשה בגלל הבטן הגודלת, ואני מאמינה שהדבר ילך ויעשה קשה אף יותר... שאלתי היא מה ניתן לעשות בעניין: האם יש אפשרות לקבל הקלות כלשהן? להפחית שעות עבודה? לצאת לחופשה מוקדמת אבל לא על חשבון חופשת לידה? ואם כן, מה אני צריכה לעשות בשביל זה..? בתודה מראש..

שלום דנה, תוכלי להיות בשמירת הריון חלקית. קרי שהמלצת רופא תהא להפחית משעות עבודתך וכך חלק ממשכורתך ישולם על ידי העבודה וחלק נוסף על ידי המוסד לביטוח לאומי. השינוי המבורך הזה הינו בעקבות פסק דין אל על משעני נגד המוסד לביטוח לאומי (בל 0-121/98) אשר בו נקבע על ידי בית הדין לעבודה כי העדרות מעבודה כוללת גם העדרות חלקית אשר בגינה זכאית העובדת לגימלה בשל שמירת הריון. בהצלחה, עו"ד רחל שחר

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה