יציאה לחופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

24/09/2009 | 09:27 | מאת: וולנטינה

שלום. תאריך הלידה המשוער שלי הוא 25.12.09. ברצוני לדעת אם אני רוצה לצאת לחופשה 10 ימים לפני התאריך המושער באיזה דרך אני יכולה לעשות זאת בלי לפדוע בדמי הלידה שלי או בשכר הקבוע שלי? אם אני מוציאה שמירה הריון לתקופה של 10 ימים האם הם משולמים לי כחוק ימי מחלה או לפי תעריף של 100% אשמח לתשובה מפורטת על מנת שאדע איך להתנהל. זה חשוב לי. תודה מראש

שלום רב, שמירת הריון זה רק החל מחודש ימים ומעלה. את יכולה להוציא ימי מחלה אבל רק אם את חולה שכן הריון אינו נחשב מחלה. מעבר לכך, תוכלי לקחת ימי חופש וזה לא יפגע בדמי הלידה שלך כי זה ימי חופש בתשלום. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה