שמירת הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

14/09/2009 | 23:21 | מאת: שיראל

שלום רב, רופאת הנשים שלי אישרה לי לצאת לשמירת הריון עקב מצבי הרפואי. ממקום עבודתי נאמר לי כי עלי להחזיר את הרכב שנמצא ברשותי תוך חודש ימים. כמו כן יידעו אותי כי יש נוהל חדש בו נשים שיוצאות לחופשת לידה וברשותן רכב חברה, אמורות לשלם עבור הדלק (ולא אוזכר כלל נושא של משירת הריון) אני יודעת כי מקום העבודה לא חייב כלל להשאיר לעובדת שיוצאת לחופשת לידה את הרכב, אך כאן מדובר בשמירת הריון, שאושר לי עד עד סוף ההריון (כחצי שנה) - האם אין כאן פגיעה בזכויותי כעובדת חברה בזמן הריון? (השארת הרכב ברשותי תעזור לי מאוד, גם אם זה אומר שעלי לשלם עבור שווי הרכב) תודה מראש.

שלום רב, מה כתוב בהסכם ההעסקה שלך? מה הנוהג בחברה? נשמע מוזר מאוד איך שהחברה מתנהגת. בברכה, רחל שחר, עו"ד

15/09/2009 | 12:38 | מאת: שיראל

תודה על המענה המהיר! מצאתי בניירותי את החוזה המקורי עם 2 חוזים מחודשים. במקורי מצויין כי במסגרת עבודתי -אני מקבלת רכב חברה. בחוזה השני מפורט יותר סעיף זה ורשום כי עלי למלא כל חובותי לחברה על מנת לעשות שימוש ברכב וכן השימוש בו יעשה ע"פ נוהלי החברה ועלי לשלם את המיסים הקבועים בחוק. בחוזה השלישי אין כל התייחסות לנושא הרכב. לגבי נוהלים, כפי שכתבתי קודם - הנוהל החדש לגבי התשלום עבור הדלק. ומצאתי עוד כי אם יוצאים לחל"ת, בכל מקרה עלי להחזיר את הרכב. לאחר בירור מול גורמים בחברה, נמסר לי בע"פ כי הנוהל לגבי אחזקת רכב בשמירת הריון הינו עבור מי שאושר לה שמירה לחודש אחד בלבד ולא מעבר. לא ידוע לי על עוד נשים בחברה שהיו או הינן במצבי. מה שמותיר אותי עם סימן שאלה הוא שבחוק עבודת נשים וההתיחסות לגבי חופשת לידה ישנו הסעיף "צבירת זכויות בחופשת לידה" - בו מצויין כי היציאה לחופשת לידה לא אמורה לפגוע בזכויות העוב/ת אצל המעביד, אך במקרה שלי מדובר הרי בשמירת הריון - ניסיתי לקרוא מידע על הסטטוס הנ"ל - יש המתייחסים לכך בתור חל"ת עם אישורים רפואיים ואי לכך לא אמורות להשמר הזכויות, מאידך, קראתי במקום אחר כי דווקא בגלל שישנם אישורים רפואיים על כך, כל הזכויות אמורות להשמר. אני מניחה כי בדר"כ מדובר על תשלום עבור ביטוח המנהלים, ותק העבודה, צבירת ימי חופשה וכו'. בשום מקום לא מצאתי מידע כי תנאי העסקה הבסיסיים אמורים להשמר כפי שהם גם כן (ובמקרה שלי, רכב החברה). אשמח בתגובתך.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה