שמירת היון חלקית

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

11/09/2009 | 07:57 | מאת: אני-אני

שלום, קראתי את זכויותיי בעת קבלת שמירת הריון חלקית ועדיין לא ברורים לי לעומק מספר דברים: 1. האם השלמת הגמלה מהביטוח הלאומי משלימה לי את המשכורת ל 100%? (ז"א שישאר לי אותו גובהמשכורת גם אם לא הייתי מקבלת שמירה חלקית) 2. לגבי חישוב דמי הלידה - האם הוא מחושב לפי המשכורת המלאה שלי - לפני התחלת השמירה החלקית? 3. האם הביטוח הלאומי מאשר שמירת הריון חלקית בצורה אוטומטית או שגם כאן יש ועדות רבות עד שמאשרים אם בכלל? 4.אם התקופה של השמירה החלקית לא עולה על 30 יום או שהביטוח הלאומי לא מאשר-ז"א שתהיה לי פגיעה במשכורת.במקרה כזה איך יחושבו דמי הלידה שלי ? תודה ורק בריאות

שלום רב, בביטוח הלאומי שום דבר לא אוטומטי. כל דבר זה וועדה או לפחות טפסי תביעה. הדבר לא נועד חלילה לטרטרט אלא לבדוק ספציפית את זכאותו של כל אדם ואדם. באשר לשיעור הקצבה עלייך לפנות בעניין זה למוסד לביטוח לאומי המוסמך ליתן תשובות בעניין זה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה