ייעוץ דחוף- פיטורין בעקבות הודת הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

29/08/2009 | 17:57 | מאת: תותי

רחל שלום, אני מועסקת בחברה גדולה, 3 חודשים וגילית שנכנסתי להריון בסמוך להתחלת עבודתי, לפני כחודש התקיימה שיחת תיאום ציפיות ביני לבין המנהלת הישירה שלי, במסגרת השיחה הועלו בפני דברים לשיפור וביניהם מתן שעות נוספות, בשיחה הסתיימה בכך שהיא ביקשה ממני לחשוב מה אני רוצה לעשות אם הנושאים לשיפור (שביניהן גם השעות הנוספות) ושאני אודיע לה. חזרת אליה לאחר מספר דק' ואמרתי לה שאני לוקחת לתשומת ליבי את הנאמר ואני אשתדל לשפר ושאני מצטערת שבאילו הנסיבות אני מספרת לה אבל אני בהריון וזה מקשה עלי להישרא שעות נוספות,היא שמעה את הבשורה ואז אמרה לי שלאור הנסיבות אני גם לא אוכל ללמוד דברים חדשים, אמרתי לה שלא צריך להיות קשר בין הדברים ופה הסתיימה שיחתנו. רק לציין שלפני השיחה היחסים בינינו היו נעימים וחברותיים ומאז ניתנת לי לתחושה שאינני רצוייה. ביום רביעי (27/8/09) נקראתי להגיע למשרדו של מנהל משאבי אנוש לשיחה, בשיחה נוכחה גם המנהלת הישירה שלי, הוא פתח את השיחה בכך " לפני כחודש התקיימה איתך שיחת פיטורין ובסיומה את אמרת שאת בהריון..." אני טענתי בפניו שלא התקיימה שיחה כזו מעולם, ולא הוזכרה אפילו פעם אחת המילה פיטורין. הוא אמר שהוא אינו יכול לפטר אותי משום שאני בהריון ולצורך כך הוא צריך לקבל את אישור התמ"ת, הוא תיאר לי את תהליך החקירה בתמ"ת ואז אמר לי "את יכולה לחסוך לנו ולך זמן רב ותירתורים רבים בכך שתיכתבי מכתב שבו יצויין שהשיחה היתה שיחת פיטורים ושבסופה דיווחת שאת בהריון..." כמובן שלא הסכמתי ואמרתי לו שאני מוכנה להגיעה חמשרד התמ"ת ושמבחינתי אני ממשיכה לעבוד כרגיל. אין לי ספק שהפיטורים הם בעקבות ההריון אחרת איך ניתן להסביר ששיחת תיאום ציפות טרוויאלית לחלוטין הופכת להיות לפיטורין?! הייתי שמחה אם תייעצי לי מה עלי לדעתך לעשות? ואם תוכלי לתת לי קצת רקע לקראת מה אני הולכת לעבור בתמ"ת. אני מודה לך מראש על העזרה.

שלום רב, פשוט לא יאומן!!!!!!!לדעתי עלייך לגשת בהקדם האפשרי לייעוץ ספציפי אצל עו"ד ולהיות מיוצגת לאורך כל הדרך על ידי עו"ד.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה