שעות עבודה וזכויות

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

24/08/2009 | 18:04 | מאת: ShiSh

שלום, יש לי בעיה מאוד מאוד לא נעימה ואני בדילמה מה ניתן לעשות. אני אשת קבע בחודש השישי להריוני ומטופלת אצל רופאי הנשים בשירותי הרפואה בצה"ל. מקום עבודתי מרוחק ממקום מגוריי ואני מגיעה לעבודה בעזרת אוטובוסים, אני גרה בירושלים ועובדת באיזור המרכז. בבוקר יש לי שעתיים נסיעה ובערב כשעתיים וחצי. בנוסף, מאז שנכנסתי להיריון נהייתי קלסטרופובית באוטובוסים, אם אני לא יושבת בספסל הראשון, הדופק שלי מתחיל להאיץ, נשימות לא סדירות ולרוב הספסל הראשון לא פנוי. כמו כן, אני סובלת מבעיות בגב, יש לי בלט דיסקים (הדבר מצויין בפרופיל שלי ומוכר למערכת הבריאות בצבא). אני כל יום עובדת מהשעה 8 וחצי ועד השעה 5 בערב, ומגיעה הבייתה לא לפני 7 וחצי בערב. בנוסף העבודה שלי ברובה היא ישיבה ממושכת מול המחשב מה שגורם לי להתכווצויות בבטן, כאבי גב, צריבה בעיניים ועייפות ממושכת. כאשר פניתי לרופא המטפל שלי בטענה זו ובבקשה לקיצור שעות העבודה לפחות בשעה וחצי עד שעתיים, נעניתי בסירוב בטענה שההיריון שלי תקין, ועם המפקד שלי אין בכלל על מה לדבר, כי הוא יסרב מראש, מה גם הוא לא אוהב את זה וחושב שאני עושה בכוונה כשאני נמצאת בימי מחלה עקב נפילה או כל דבר אחר. מה אני יכולה לעשות בנידון כדי לפחות לקצר את שעות העבודה או מהן הזכויות שלי והאם אני יכולה להוציא שמירת היריון?? אודה לשובתך המהירה. תודה מראש, ShiSh.

שלום רב, בעיה לא פשוטה בכלל.צרי עימי קשר טלפונית אנסה להבין יותר לעומק. בברכה, רחל שחר, עו"ד

25/08/2009 | 15:45 | מאת: ShiSh

איך אני משיגה את מס' הטלפון שלך?

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה